NEDERPAL

T: 013 - 5944 518
F: 013 - 5944 749
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

EPAL-Europallet: marktleider boekt in 2016 totaalresultaat van 105,5 mln.

European Pallet Association e. V. (EPAL)

PERSBERICHT

"EPAL in het ovaal" is binnen 3 jaar uitgegroeid tot wereldwijd merk. Europallets van andere aanbieders verliezen steeds meer terrein

Düsseldorf, 17 februari 2017 – De European Pallet Association e.V. (EPAL) heeft in 2016 een nieuw recordresultaat bereikt van in totaal 105,5 miljoen EPAL-pallets (productie en reparatie). Dat is 4,35% meer dan vorig jaar. Het aantal geproduceerde EPAL-pallets steeg met 8,93% naar 80,5 miljoen, het aantal gerepareerde EPAL-pallets steeg met 1 miljoen naar 25 miljoen.

Martin Leibrandt, CEO van EPAL: "Het is indrukwekkend dat we 2015, ons beste resultaat ooit, hebben overtroffen. We zijn trots op alle EPAL-licentiehouders en op het werk van nationale EPAL-comités. Zonder hen was dit topresultaat niet mogelijk geweest."

Sinds drie jaar worden alle vier de klossen gebrandmerkt met het merk "EPAL in het ovaal". Sindsdien is er sprake van een continue opwaartse trend, een uniek succesverhaal dat het gevolg is van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.

De kwaliteit en veiligheid van EPAL-Europallets zijn gebaseerd op drie pijlers: een internationaal uniforme normering, een continue kwaliteitscontrole via onafhankelijke en onaangekondigde controles bij producenten en reparateurs, en juridische vervolging van minderwaardige, vervalste pallets.

Het merk "EPAL in het ovaal" is internationaal beschermd. Wanneer er inbreuk wordt gemaakt op het merk "EPAL in het ovaal" door vervalsing van pallets, wordt dit door EPAL strafrechtelijk en civielrechtelijk vervolgd. EPAL werkt in diverse landen samen met douane, politie en advocaten om de import van vervalste pallets al bij te bron tegen te houden. Hiervoor organiseert de EPAL Academy scholingen van douaniers die actief zijn aan de buitengrenzen van de EU. Het resultaat van deze intensieve activiteiten van EPAL is dat er maar op zeer kleine schaal vervalste EPAL-Europallets op de markt komen en uit het verkeer moeten worden gehaald. De kwaliteit van de EPAL-Europallets in de EPAL-Europalletpool blijft daardoor onveranderd hoog.

Over EPAL:

De European Pallet Association e.V. (EPAL) garandeert goederenstromen in de wereld van de logistiek met meer dan 450 miljoen EPAL-Europallets en 20 miljoen gitterboxen, de grootste open ruilpool ter wereld. EPAL werd in 1991 opgericht als overkoepelende organisatie voor erkende fabrikanten en reparateurs van EPAL-ladingdragers. De organisatie is wereldwijd verantwoordelijk voor een consistente kwaliteit hiervan. EPAL-pallets worden gemaakt van duurzaam aangeplant, CO2-neutraal hout, zijn repareerbaar en recyclebaar, en verkorten de transportroutes dankzij hun ruime beschikbaarheid. Als vereniging heeft EPAL geen commerciële belangen neemt ze alle beslissingen in het belang van haar partners in de industrie, de handel en de logistiek. EPAL wordt in meer dan 30 landen vertegenwoordigd door 15 nationale comités, die als taak hebben om de EPAL-doelstellingen op nationaal niveau te realiseren.

Persvoorlichting:

European Pallet Association e.V. (EPAL)               

Andrea Engels

T     +49 (0) 211 98 480 48 90      

M   +49 (0) 172 69 325 95          

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.