NEDERPAL

T: 013 - 5944 518
F: 013 - 5944 749
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

EPAL gunt kwaliteitscontrole aan Bureau Veritas

EPAL zorgt voor kwaliteitsverhoging en gunt de wereldwijde kwaliteitscontrole aan Bureau Veritas

De exploitant van de grootste palletpool ter wereld, European Pallet Association eV (EPAL), gevestigd in Düsseldorf, wil zijn marktpositie verstevigen en heeft de wereldwijde controle van EPAL/EUR-ladingdragers vanaf 1 januari 2013 gegund aan het onafhankelijke certificeringbedrijf Bureau Veritas, gevestigd in Neuilly-sur-Seine Cedex te Frankrijk.

Bureau Veritas is wereldwijd de toonaangevende aanbieder op het gebied van onafhankelijke diensten voor conformiteitbeoordeling en certificering. Bureau Veritas zal niet alleen onaangekondigde audits bij EPAL-gelicentieerde bedrijven uitvoeren, maar ook de verdere ontwikkeling van de kwaliteitsnormen stimuleren met betrekking tot veiligheid en duurzaamheid.

In de eerste drie kwartalen van 2012 hebben de EPAL-gelicentieerde bedrijven reeds 50 miljoen pallets geproduceerd en 18,4 miljoen reparaties uitgevoerd, en er is sprake van een stijgende trend. Met deze ontwikkeling brengt EPAL zichzelf in lijn met die groei en de toenemende eisen van de markt.


"We willen de kwaliteit van de producten verbeteren en nog meer rekening houden met het aspect van duurzaamheid - en dat is precies wat de meerderheid van de gebruikers van de EPAL/EUR-pallets van ons verwacht" legt Martin Leibrandt, CEO van EPAL, uit. "Met Bureau Veritas is een partner gevonden die ons op lange termijn en op bestendige wijze bij het optimaliseringproces zal ondersteunen en ook eigen ideeën zal inbrengen om het niveau van het kwaliteitszorgsysteem te verhogen".

De onlangs overeengekomen samenwerking met Bureau Veritas betekent een einde aan de samenwerking met de Societe Generale de Surveillance (SGS), welke mid-jaren zeventig is ontstaan.


Meer informatie kunt u vinden op
www.epal.eu