NEDERPAL

T: 013 - 5944 518
F: 013 - 5944 749
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

EPAL breidt uit naar Denemarken

Vanaf 1 januari 2007 verzorgt EPAL (de European Pallet Association) de uitgifte van licenties voor het produceren en repareren van EUR-pallets in Denemarken. Een belangrijke stap, want hiermee is EPAL voor het eerst vertegenwoordigd in Scandinavië.

Op alle in Denemarken geproduceerde EUR-pallets zal in de toekomst daarom het EPAL-logo (in een ovaal) te vinden zijn op de linkerklos van de lange zijde. Dit logo vervangt het DSB-logo. Op de middenklos van de lange zijde worden het merkteken DB (in een embleem), de landencode DK en de code van de producent weergegeven. Daarnaast zullen alle in Denemarken geproduceerde EUR-pallets op die klos een gele of zwarte EPAL-controlekram dragen als teken van een uitgevoerde kwaliteitscontrole.

Daarnaast dragen alle EUR-pallets die zijn gerepareerd door gelicentieerde Deense reparateurs de reparatienagel met daarop het licentienummer van de individuele reparateur op de middenklos van de lange zijde.

EPAL benadrukt dat alle EUR-pallets die voor 1 januari 2007 onder DSB zijn geproduceerd en die nog conform de normen zijn uitwisselbaar blijven. De nieuwe structuur brengt geen veranderingen met zich mee voor nationale of internationale uitwisseling van pallets, zoals overeengekomen door de betrokkenen.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

EPAL e.V.
Hermelinweg 14
D-48157 Münster
Tel: 0049 (0)251 / 162 0 171
Fax: 0049 (0)251 / 162 0 176
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Internet: www.epal-pallets.org  
Mr Thomas Ulitzsch