NEDERPAL

T: 013 - 5944 518
F: 013 - 5944 749
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Licentie aanvragen

De aanvraag voor een licentie begint met het aanmelden van uw bedrijf bij NEDERPAL. Hiervoor is een aanmeldingsformulier opgesteld. Na ontvangst van uw aanmelding neemt het secretariaat contact met u op en stuurt u nadere informatie en een EPAL-contract toe.

De kosten (excl. BTW) van lidmaatschap bedragen:

Een vaste jaarlijkse bijdrage aan NEDERPAL, deze bedraagt in 2018 € 1.250,- (exclusief BTW). Daarnaast de kosten van EPAL:

Reparateurs de kosten van de inspecties worden berekend op basis van het totaal aantal gerepareerde pallets in het voorafgaande kwartaal; hiervoor is de volgende staffel opgesteld:

< 5.000 gerepareerde pallets per jaar, inspectiebedrag € 208,33*

5.000 – 9999 gerepareerde pallets per jaar, inspectiebedrag € 166,67*

10.000 – 29.999 gerepareerde pallets per jaar,  inspectiebedrag € 125,-*

> 30.000 gerepareerde pallets per jaar, inspectiebedrag  € 83,33*

* Aantal te betalen inspecties per jaar:
< 12.000 pallets: 6 inspecties per jaar
> 12.000 pallets: 12 inspecties per jaar

Daarnaast betalen reparateurs een variabel maandbedrag op basis van een vast tarief à € 0,06 per gerepareerde pallet (€ 0,10 per box pallet) 

Producenten betalen een vast bedrag per inspectie à € 280,- en een variabel maandbedrag op basis van een vast tarief à € 0,06 per geproduceerde pallet (€ 0,20 per box pallet). Het aantal inspecties voor producenten wordt bepaald aan de hand van het totaal aantal geproduceerde pallets in het voorafgaande jaar; hiervoor geldt de volgende staffel:

< 10.000 geproduceerde pallets per maand, 1 inspectie per maand

10.000 – 50.000 geproduceerde pallets per maand, 2 inspecties per maand

50.000 – 100.000 geproduceerde pallets per maand, 3 inspecties per maand

> 100.000 geproduceerde pallets per maand, 4 inspecties per maand 

Handelaren: Met ingang van 1 januari 2015 is de Nederpal-handelslicentie aangepast en afgestemd op de EPAL-licentie voor reparateurs. In het kort komt het erop neer dat de inspectie-organisatie Bureau Veritas ook handelaren gaat controleren. De reden voor deze wijziging is dat steeds meer gebruikers van EPAL-pallets een kwaliteitsgarantie eisen van handelaren. Vanaf 1 januari 2015 kunnen Nederpal-handelaren met een licentie de garantie geven dat de verhandelde EPAL-pallets voldoen aan de voorschriften uit het Technisch Regelwerk van EPAL en de UIC-codes 435-2 en 435-4. De inspecties van Bureau Veritas garanderen deze kwaliteit. Hierdoor kan de Nederpal-handelaar zich onderscheiden van de andere handelaren. Bureau Veritas zal het bedrijf van de handelaar tenminste zesmaal per jaar, onaangekondigd controleren. De kosten van deze controles ad € 208.33 per controle, komen voor rekening van het bedrijf.

Productie, reparatie en handel

Bij aanvraag van een licentie voor productie of reparatie van EPAL-pallets krijgt Bureau Veritas, na betaling van de kosten, opdracht uw bedrijf te bezoeken en u, waar nodig, te adviseren over verbeteringen. Als Bureau Veritas een positief rapport opstelt, wordt uw bedrijf gemeld bij EPAL. EPAL beslist over de toekenning van de licentie. Bij aanvraag van een licentie voor handel in EPAL-pallets krijgt Bureau Veritas, na betaling van de kosten, opdracht uw bedrijf te bezoeken en u, waar nodig, te adviseren over verbeteringen. Als Bureau Veritas een positief rapport opstelt, wordt uw bedrijf gemeld bij Nederpal. Nederpal beslist over de toekenning van de licentie.

Alle Nederpal-licentiehouders krijgen een officieel Nederpal-certificaat. Het certificaat is twee jaar geldig en heeft een uniek nummer dat ook bij de gegevens van het bedrijf op de Nederpal-website staat vermeld. Het Nederpal-certificaat is een bewijs voor een gebruiker van EPAL-pallets dat een Nederpal-licentiehouder voldoet aan de kwaliteitsnormen van EPAL.

Benodigde formulieren

Ga naar Downloads voor:

  • Aanmeldingsformulier NEDERPAL
  • Toelatingsprocedure voor producenten
  • Toelatingsprocedure voor reparateurs
  • Toelatingsprocedure voor handelaren